MAL’CA ZA KOMUNALCA !

Zbiranje podpor se nadaljuje. Do danes je na naslovu SKVNS prispelo 2.878 podpor.

Pozivamo vse, da podprete naš predlog s svojo solidarnostjo. VSAK PODPIS ŠTEJE.

Zakaj SKVNS zbira podpise

NAVODILO-zbiranje podp

VZOREC-izp.obr.-povrač.stroš

OBRAZEC-podpora-pov.str

Podporo lahko oddate tudi preko portala E-uprava:

ZA POŠTENO POVRAČILO STROŠKOV PREHRANE

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) in Zbornica komunalnega gospodarstva sta s 1. septembrom zaradi neposluha vlade začela zbirati podpise za spremembo zakona, ki delavcem komunale omejuje nekatera izplačila.

Preberi celoten članek …

S SEPTEMBROM ZAČETEK ZBIRANJA PODPISOV ZA POŠTENO POVRAČILO STROŠKOV PREHRANE

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) in Zbornica komunalnega gospodarstva bosta s 1. septembrom zaradi neposluha s strani vlade začela z zbiranjem podpisov za sprožitev zakonodajnih postopkov v državnem zboru.

PREBERI VEČ O ZBIRANJU PODPISOV…

Dopis predsedniku državnega zbora

Sprememba ZPSDP-14.5.2019

Pobuda volivcem za vložitev predloga zakona

ZVIŠANJE PLAČ V KOMUNALI

Delo je začela skupina za redakcijo kolektivne pogodbe dejavnosti komunale. Delavci te dejavnosti bodo z novim letom dobili višje plače. Jeseni bo sindikat začel zbirati podpise.

Preberi celoten članek

TARIFNA PRILOGA H KOLEKTIVNI POGODBI ZA DEJAVNOST POSLOVANJA Z NEPREMIČNINAMI

Plače vseh za 3,2 % višje – Celoten članek

Tarifna priloga h KPN – velja od 1. 7. 2019

ČE NE BO POSLUHA VLADE, BODO ZBIRALI PODPISE

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) in Zbornica komunalnega gospodarstva vlado pozivata, da končno uredi problem glede povračila prehrane za delavce v javnih komunalnih podjetjih. Ti so namreč glede na zaposlene v zasebnem sektorju v neenakopravnem položaju.

PREBERI CEL ČLANEK

PRIPADNOST PODJETJU JE TREBA GRADITI

V Trebnjem je bila v začetku junija že 35. Komunaliada, srečanje delavcev komunalnega gospodarstva. Razpravo na okrogli mizi pa so namenili zadovoljstvu delavcev v komunalnih podjetjih. Strinjali so se, da je izjemno pomembna komunikacija v podjetjih in da zadovoljni delavci prispevajo tudi k večji gospodarski uspešnosti podjetja.

PREBERI CEL ČLANEK …

Kaj storiti, če poleti vročina na delovnem mestu postane previsoka?

Kot vsako leto, ko se temperatura zraka dvigne nad 30 stopinj Celzija (in v prihodnosti se bo, če ne bomo glede podnebnih sprememb pravočasno ukrepali, to dogajalo čedalje pogosteje), postane marsikje na delovnem mestu peklensko vroče. Kaj o tem pravijo predpisi varnosti in zdravja pri delu ter kakšne rešitve nam ponuja stroka?

Ekonomska služba ZSSS pojasnjuje: Kakšne olajšave lahko uveljavljamo pri plačilu dohodnine?

Zakaj ob bruto minimalni plači v višini 886,63 evra moja neto plača ne znaša 667,11 evra? Delimo pojasnilo Ekonomske službe Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS).

Preberi celoten članek …