Arhiv novic

KOMUNALIADA 2019

 

35. srečanje delavcev komunalnega gospodarstva – Komunaliada 2019 – bo tokrat v objemu rek Temenice in Mirne. Se vidimo 7. in 8. junija 2019!

Vabilo k izpolnitvi ankete ZSSS o predlogih za naslednjo pokojninsko reformo

Vabljeni k izpolnitvi spletne ankete Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) o nekaterih predlogih za naslednjo pokojninsko reformo. Zanimajo nas vaša stališča …

Preberi več …

 

Pomembno! – O olajšavi za otroke za leto 2018

Starši otrok, mlajših od 18 let, oziroma otrok, ki imajo status dijaka ali študenta, lahko pri odmeri dohodnine uveljavljate posebno olajšavo za vzdrževane družinske člane.

Beri dalje … 

Da bo delavkam in delavcem ter njihovim družinam resnično bolje

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je 23. 1. 2019 ministrstvu za finance in ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter poslanskim skupinam DZ posredovala dva dopisa, v katerih pozivamo k spremembi zakona o dohodnini in dohodninske lestvice za leti 2019 in 2020 ter zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev.

Preberi celoten članek…

SPOŠTOVANI ČLANI IN ČLANICE SINDIKATA

So poti, ki vodijo v nove kraje,

so poti na katerih se marsikaj doživi,

so poti, ki vodijo v nova spoznanja

in so poti, ki vodijo v srca ljudi.

Zahvaljujeva se Vam za vso pomoč, podporo, sodelovanje in zaupanje.

 

VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE TER SREČNO, ZDRAVO IN USPEŠNO NOVO LETO 2019!

 

MAJDA IN SEBASTIJAN

PODPIS TARIFNE PRILOGE H KP KD ZA LETO 2019

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) je ta teden podpisal tarifno prilogo h kolektivni pogodbi komunalnih dejavnosti in se že pripravlja za nadaljevanje pogajanj. Aktivni so tudi pri dejavnosti poslovanja z nepremičninami in zasebnega varovanja.

Preberi več …

Podpisana TP h KP KD za leto 2019

BOGAT IN RAZNOLIK SEMINAR

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) je za svoje sindikalne zaupnike minuli konec tedna pripravil seminar z bogatim in pestrim programom. Mnoge teme bo treba še poglobiti in nadgraditi.

Preberi celoten članek…

Gradivo 1 – Sistemizacija

Gradivo 2 – Varnost in zdravje pri delu v podjetju

Gradivo 3 – sindikalna članarina in letno poročilo

 

ZA PLAČE SE JE TREBA BORITI

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) je na peti razširjeni seji svojega republiškega odbora komunalnih dejavnosti določil minimalne pogajalske zahteve pri prenovi tarifne priloge kolektivne pogodbe dejavnosti (KPD)

 

preberi celoten članek

SKUPAJ ZA VIŠJE PLAČE!

DOBIMO SE 5.12.2018 OB 11.00 URI

KLIKNI ZA DODATNE INFORMACIJE

Poziv delodajalcem za izplačilo nagrade zaradi uspešnosti poslovanja in božičnice

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je te dni delodajalce pozvala, da v skladu s kolektivnimi pogodbami dejavnosti in sprejetimi kriteriji za ugotavljanje dela plač iz naslova uspešnosti poslovanja v podjetjih ta in prihodnji mesec delavkam in delavcem izplačajo del plače iz naslova uspešnosti poslovanja (13. plača, plača iz naslova uspešnosti poslovanja družbe).

ZSSS prav tako poziva delodajalce, da najkasneje v mesecu decembru 2018 izplačajo božičnico v vseh primerih, ko je to določeno s kolektivno pogodbo ali s posebnim dogovorom med sindikatom in vodstvom družbe.

Več v spodnjem pozivu!

Poziv ZSSS k izplačilu nagrade zaradi uspešnosti in božičnice, 20. 11. 2018

 

Strani: